dilluns, 31 de març del 2008

Senyals de fum des del Tecnocampus

La marxa de Ricard Bonastre com a màxim responsable tècnic del projecte Tecnocampus es convertirà, si tot va com preveu el govern municipal, en una anècdota en la història d'aquesta voluminosa iniciativa. La presidenta de la Fundació que regeix el projecte, la regidora Alícia Romero, ha actuat amb celeritat i ha resolt en menys d'un mes el buit deixat per Bonastre (el nomenament d'un nou director al Patronat de Cultura després de la marxa de Rafa Milan va trigar gairebé mig any en completar-se, per exemple). El substitut del fins ara energètic director serà Antoni Uix, mataroní, que els darrers vuit anys ha estat gerent de la universitat de Vic i al llarg de la seva trajectòria ha estat vinculat a l'escola Pia Santa Anna de Catalunya. Així ho han avançat avui els informatius de Mataró Ràdio.

A més, amb aquest recanvi al capdavant del faraònic projecte, el govern municipal ha emès -o així s'entén des de Convergència i Unió- un senyal de consens amb la resta de grups polítics del consistori. En el darrer ple, el govern es va comprometre a fer el nomenament del nou director per aquest sistema, entenent que el Tecnocampus és una aposta massa gran com perquè no tingui el suport de CiU i PP (a la CUP sembla que ningú li hagi consultat res). Però és que resulta que el nom d'Antoni Uix, vinculat amb Convergència i Unió, va aparèixer -entre d'altres fonts- de la boca de Joan Mora, el cap del grup municipal de CiU, amb el qual l'alcalde Joan Antoni Baron manté una relació gairebé inexistent (almenys amb el seu cap de grup, Joan Mora). Per tant, la decisió de nomenar Uix com a nou màxim responsable tècnic del Tecnocampus s'ha d'interpretar també com una maniobra política que busca calmar l'ambient entre els dos grans partits de la ciutat, molt caldejat arran de l'afer Can Fàbregas i el denominat Cas Bassas. Caldrà veure ara si la direcció política del Tecnocampus ajuda Antoni Uix en la seva nova tasca.

4 comentaris:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Que el máximo responsable lo deje, "en una anècdota en la història d'aquesta voluminosa iniciativa.", como dices, una anécdota, por que le buscan un sustituto.

Quien desde el primer día ha estado al frente de este proyecto y algunos ven en él, el máximo responsable y cerebro, se vaya, es una anécdota. Y solo, por que le han puesto un sustituto. Que por cierto, ya explico en nuestro Blog, por qué fue sustituido después de estar 8 años, como gerente de la Universidad de Vic.

Un saludo

Joan Salicru ha dit...

Napoleón,
En Ricard Bonastre no ha estat l'únic responsable de Tecnocampus, ho era des de fa un any i mig. Abans hi havia Jordi Marín.
Gràcies,
Joan Salicrú

Napoleón Bonaparte ha dit...

Segundo director que abandona.

POr lo tanto, segunda anécdota.

El segundo del que tratamos, es quien ha tenido el estudio de viabilidad económica, estudios universitarios, etc. Este último, es quien ha tenido todos los informes necesarios para la viabilidad. Este último, es quien ha contado con mayor capacidad de información y decisión.

Haber informado tú, que dices que será una anécdota su marcha, que es la segunda anécdota. Por que es el segundo.

Un proyecto muy importante, y dos directores que se marchan.

Así que llevamos dos anécdotas. En cualquier empresa, sería un hecho preocupante.

Con uno, puede ser una anécdota. Algo circunstancial. Con dos, el tema al menos es preocupante y no una anécdota. Con tres, si de da el caso, como lo llamarás? Entropía de la Información?

Un saludo y de nada

Napoleón Bonaparte ha dit...

El nuevo gerente del tecno, fue sustituido en 2007 después de su cargo durante 8 años en la Universidad de VIc, por los siguientes motivos:

"El motiu del canvi de gerent ve motivat per la necessitat d'adequar el perfil d'aquest càrrec als nous requeriments i reptes que planteja el futur de la Universitat, com ara reforçar les relacions universitat-empresa, la recerca i la transferència de coneixement.

En aquest sentit, el nou gerent de la Universitat de Vic, (quien sustituye a Antoni Uix), es economista de formació, té una dilatada experiència en el món universitari ja que fins ara ha estat gerent del Parc Mediterrani de la Tecnologia, de la Universitat Politècnica de Catalunya a Castelldefels, i anteriorment havia estat controller de la Fundació Universitat Autònoma, entre altres càrrecs."

Un saludo