diumenge, 8 de juny del 2008

'Eppur si muove...'

Sembla que alguna cosa es mou a la política mataronina i sobretot en les fins ara tibants relacions entre els dos líders dels grups majoritaris, el cap de CiU Joan Mora i l'alcalde socialista Joan Antoni Baron. Deu dies després del dur discurs contra el primer en l'acte de celebracio del primer aniversari del govern, Joan Antoni Baron ha protagonitzat aquesta setmana un moviment -estratègic? espontani?- que sembla buscava rebaixar la tensió latent. Dimecres, en la roda de premsa de valoració del primer any de govern tripartit que ell presideix com a alcalde electe, va esmentar diverses vegades la necessitat de trencar el gel amb els grups de l'oposició i augmentar el grau de consens sobre els grans temes de ciutat. I ho deia després que es fes públic que el govern negocia amb el cap del PP Paulí Mojedano la seva proposta marítima, de manera que es podia deduir -obviant la CUP- que l'alcalde es referia sobretot a qui ha estat el seu gran rival i martell aquests darrers dotze mesos, Joan Mora.

El mateix dimecres, en el primer debat sobre el primer any de mandat -a Televisió de Mataró, aquest dimecres el farem a Mataró Ràdio-, Baron no hi va ser -com serà norma en aquests debats, demostrant el partit un excés de zel- però si el seu principal lloctinent, el primer tinent d'alcalde i primer secretari del PSC Ramon Bassas. Tot i que la majoria d'atacs contra Baron han tingut a Bassas com a blanc interposat, la veritat és que tant Mora com Bassas van protagonitzar un debat de guant blanc que semblava confirmar les paraules de Baron hores abans. L'endemà al vespre, de tensió, al ple, n'hi va haver molta, però per motius que no tenien res a veure amb Joan Mora i Joan Antoni Baron. Les mocions presentades per la CUP a favor d'un jove terrassenc empresonat per ultratge a la bandera i sobre la violència d'ETA -un cop més condemnant-la però desmarcant-se dels altres grups- van generar alguns moments de tensió al saló de sessions. Però en realitat la sessió plenària del mes de juny va ser una bassa d'oli i tan sols Paulí Mojedano va fer una breu referència a Can Fàbregas. De la boca de Mora, en canvi, no en va sortir cap cop els mots "Fàbregas", "Cernuda", "Actua" o "Cas Bassas", com ha estat habitual els darrers mesos. Si que hi va haver-hi una pregunta, relacionada amb Maresme Digital TV, que va molestar molt Baron, però ni tan sols això va fer que la crispació es tornés a encendre. Al tancar la sessió, inusualment aviat -les dotze de la nit-, Joan Mora es mostrava satisfet del canvi de sentit i convençut que Baron ha optat per fer baixar el souflé de forma definitiva. Eppur si muove...

3 comentaris:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Hola, y cual fue esa pregunta de meresmetv, que molestó al Sr. Barón.

Un saludo

Joan Salicru ha dit...

Hola Napoleón,
Maresme Digital TV va muntar un debat sobre la Nacional II on van aparèixer el PSC, ICV-EUiA i ERC, tres membres no mataronins d'aquesta formació. Però Joan Mora va insinuar que hi havia hagut una voluntat evident d'exclusió...
A joanmora.blogspot.com pots llegir la pregunta.
Gràcies.
joan

Napoleón Bonaparte ha dit...

No si yo la pregunta ya la conocía. Solo que me ha llamado la atención que igual que linkas a maresme digital tv, no linkaras la pregunta. Y es que el tema a mi me parece grave que se haga un debate, en un medio público y solo den su visión de este tema que nos afecta a todos y mucho, solo tres opciones políticas.

El resto de ciudadanos con opciones distintas al tripartit, tienen derecho a que se escuche su opinión, en este caso, la de las formaciones que han votado.

Y quien decidió que solo estuviese el tripartit, esa es otra y el criterio, otra.

En fin

Si el debate era coo ven los patidos del tripartit en la generalitat, este tema, me parece bien. Si el tema era la NII en el maresme, deben estar todos.

Aunque el la generalitat, esté en el govern el tripartit.

Un saludo