dimarts, 26 de febrer del 2008

Recuperar la confiança

Aquests dies, a La Riera 48, tothom -govern i oposició- està en campanya. El govern governa -només faltaria- tot i que el ritme de convocatòries de premsa i d'actes públics ha baixat notablement. Segurament perquè els polítics necessiten temps per a la campanya però també perquè saben que tots aquells anuncis que es facin en clau local durant el període electoral quedaran fortament insonoritzats. Al govern l'arrencada electoral li ha anat com aigua de maig, després que la setmana passada li esclatés el darrer escàndol, el Cas Giménez Cernuda, agreujat per l'error de designar com a redactor de l'expedient del cas a la persona que havia defensat el cap de la policia local després d'haver estat enxampat conduïnt amb tres vegades més d'alcohol permès a la sang.

Sort n'ha tingut, doncs, de la campanya, perquè el govern està nerviós. L'inici de mandat -un moment clau per engegar projectes que requereixen almenys la resta de la legislatura per a desenvolupar-se- està sent negatiu, rocambolesc, amb dificultats greus per mantenir la relativa frescor que Baron va exhibir durant la campanya de les municipals. L'alcalde necessita cohesionar el seu equip i exigir-li resultats per prendre la iniciativa i treure's de sobre l'oposició, que l'hi té posat l'alè al coll. L'anunci que Mataró comptarà amb un espai tancat per acollir grans concerts i fires d'envergadura dut a terme de forma gairebé secreta per la presidenta de l'IMPEM Alícia Romero -ho va escriure a la revista del Saló Boda- podia haver estat un bon revulsiu en aquest sentit.

Baron necessita marcar de nou l'agenda i recuperar la confiança perduda amb la ciutadania. I fer-ho ja, perquè des de fa massa mesos la pauta li han marcat els altres. Aquest no és un bon auguri per a la legislatura.

1 comentari:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Estoy de acuerdo, pero será mejor no hacer perder la confianza de los ciudadanos, que recuperarla. Y llevamos un añito y algo más, que no paran en desvirtuar y hacer perder esta confianza. Y es muy sencillo no hacer perder la confianza.

El problema es empeñarse contra viento y marea en mantener unas posturas o defender unos actos, contando incluso, con algunos medios periodísticos, en contra de la razón por que no lo dudes, si estos actos fueran de otros (léase oposición), no dudarían ni un momento, en actuar de la misma forma y con los mismos argumentos.

Te aseguro que la credibilidad de algunos políticos, está muy tocada y será muy difícil que los ciudadanos, la recuperemos.

Si te engañan una o varias veces, quien te dice que lo hacen por norma o seguirán haciéndolo.

Ellos mismos, pero ya veremos erc e icv, como salen de perjudicados

Un saludo