diumenge, 12 d’octubre del 2008

Pas enrere del Partit Popular local


El nacionalisme català té arrels racistes. Les Joventuts d'Esquerra Republicana disposen d'escamots per atemorir els catalans que no pensen com els seus membres. L'educació a Catalunya és sectària i els mitjans de comunicació també. És dubte si Esquerra Republicana es pot considerar un partit demòcrata. Són frases literals que ahir el contertulià de Libertad Digital Juan Carlos Girauta va pronunciar al centre cívic de Can Morros de Cerdanyola en un acte convocat pel Partit Popular amb motiu de la Diada de la Hispanitat i que Mataró Ràdio ha recollit avui a l'Informatiu Migdia. Són declaracions greus, avalades per aquesta formació a nivell local -no és el primer cop que Girauta ve a la capital del Maresme-, que amb tota seguretat aixecaran polseguera en l'arena política local. Amb el panegíric sobre les maldats del nacionalisme i dels partits que governen actualment la Generalitat -Girauta també va dir que Saura és "el polític més inútil que ha generat Catalunya"-, el Partit Popular de Mataró va desaprofitar ahir dissabte una magnífica ocasió per celebrar la Diada Nacional d'Espanya de la mateixa manera que se celebra majoritàriament la Diada Nacional de Catalunya: de forma festiva i sense estridències. Ha fet un flac favor als que volen manifestar la seva espanyolitat a Catalunya sense complexes (com hauria de ser possible, igual que una altra part de catalans demostra la seva catalanitat també sense complexes). El cap del grup municipal del Partit Popular no es deu haver aixecat massa content avui després de les declaracions que Girauta va fer al Centre Cívic de Can Morros. Tots els esforçs de Paulí Mojedano per centrar, per normalitzar, per tranquil·litzar el Partit Popular de Mataró se'n poden haver anat en orris per frases com aquestes. Avui, el telèfon de Mojedano no ha respost quan ha rebut la trucada dels informatius de Mataró Ràdio. Tampoc el del president local José Manuel López, que per acabar-ho d'adobar en la mateixa trobada ahir va dir que la Generalitat coacciona els pares que volen escolaritzar els fills en llengua castellana. Aquest pot ser el moment d'or que esperava Paulí Mojedano per començar l'assalt a l'executiva local i dur a terme "la renovació" que va anunciar, tan a Mataró com al Maresme. Veurem com avancen a partir d'ara els esdeveniments.

6 comentaris:

Unknown ha dit...

I on eres quan el 12 d'Octubre es va celebrar el Dia d'Espanya de forma festiva i sense estridències? No vaig llegir cap lloança ...

José Manuel ha dit...

Bon dia Joan, no entraré a comentar les teves opinions sobre l'acte ja que ho vaig fer publicament a preguntes teves als informatius de MataróRàdio, ara bé, si que vull puntualitzar-te un tema que és el de posar-se al telèfon o no, ho sento però el comentari em sembla injust i malintencionat.
Que jo sigui conscient a mí diumenge des de Mataró Ràdio no em va trucar ningú i dilluns quan em vas trucar per que comentés l'acte no vaig tenir cap inconvenient en fer-ho, és més en mig de la meva jornada laboral i abandonant la feina una estona, ja que com tothom sap jo no en guanyo la vida a la política. És més m'atreviria a dir que no li he dit mai a un periodista que no faig declaracions sobre cap tema per molest o difícil que hagi estat per la meva formació política o per mí mateix. Vaja i perque s'entengui és com si tu deixes un programa a la meitat per atendre a un altra mitjà i a sobre s'et diu que no t'hi vols posar al telèfon.
Oi que no et semblaria de rebut?
Una salutació José Manuel

Joan Salicru ha dit...

Hola José Manuel,
Efectivament cal reconèixer públicament que mai t'has negat a fer una declaració en cap mitjà on he treballat. Lamento que t'ho hagis pres malament. Aquest post està escrit diumenge a la tarda i relatava el que havia passat aquell matí. Mataró Ràdio va intentar posar-se en contacte tan amb el president local del PP com amb el cap del grup municipal del PP. Vam entendre que no volíeu fer declaracions...
Disculpes si no era així i una salutació, com sempre.


Tomás,
Aquest bloc no pretén ser exhaustiu ni un recull de la vida política del dia a dia, sinó reflexions setmanals sobre el camí que va seguint la política mataronina.

Joan

José Manuel ha dit...

Gràcies pel comentari Joan, no m'ho he pres malament però de veritat que no soc conscient que diumenge em truquès ningú.
T'agraeixo l'aclaració i accepto les teves disculpes.
Gràcies i una salutació.
José Manuel López

alter-ego ha dit...

Vaig estar a´acte i aixo no es parle.En referència a algun comentari que ha aparegut per aquí:
"Aquest pot ser el moment d'or que esperava Paulí Mojedano per començar l'assalt a l'executiva local i dur a terme "la renovació" que va anunciar, tan a Mataró com al Maresme. Veurem com avancen a partir d'ara els esdeveniments"

Que ningú s'ofengui, és sols un comentari.
I és que si hem de fer cas de les declaracions que fa vosté o tenim clar.
No sigues dolent Joan Salicru,tu ets un bon peridiste.

Javier Berzosa ha dit...

"Asalto" es la acción y efecto de acometer una plaza o fortaleza repentinamente y por sorpresa, según el Diccionario de la Real Academia Española de la Lengua. Afortunadamente en el Partido Popular los órganos directivos no se asaltan sino se ganan democráticamente con el voto de los afiliados, aunque algunos pretendan asaltarlos, según manifiesta Ud. Sr. Salicrú. También afortunadamente, esos que pretenden asaltar son una minoría que apenas se representan a ellos mismos. Para finalizar, el acto que comenta Ud. fue brillante tanto por la cantidad de asistentes como por la exposición del Sr. Girauta, periodista de verdad. Otra cosa distinta es que Ud. comparta lo que el conferenciante dijo o lo repudie porque se encuentre Ud. posicionado en distintas latitudes. Saludos.