diumenge, 25 de maig del 2008

El nou home fort... i la nova dona forta



A l'esquerra, el regidor Carlos Fernàndez i a la dreta la fins ara cap de comunicació, Ana Villaverde, amb el fins ara regidor Esteve Terradas.

Finalment, divendres a la tarda, es confirmava la notícia avançada dimecres per Televisió de Mataró: Carlos Fernàndez, amb només onze mesos d'experiència en el camp municipal, passa a ser un dels homes forts del govern municipal, assumint les competències de Presidència, és a dir, Comunicació, Política Lingüística, Civisme i -molt important- Nova Ciutadania, els temes referits a immigració. Serà, per dir-ho clar, el substitut d'Esteve Terradas en aquestes quatre àrees -de poca presència pública- però de gran impacte ciutadà. Això sense perdre les competències en Participació i Cooperació, que ostentava actualment. D'aquesta manera, Fernàndez passa a equiparar-se a la presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, que fins ara era la regidora "jove" amb més atribucions (amb qui va mantenir fa anys unes tensíssimes relacions en el marc de la JSC avui ja suavitzades).

Està clar que el duo Bassas-Baron ha apostat fort pel de Vista Alegre, que s'ha llaurat una fama de treballador i home dur de pelar. I ho han fet sense considerar altres opcions de regidors una mica més veterans, entre els quals es parlava sobretot de Montse López, que podria haver agrupat tota una sèrie de competències més aviat amagades de la llum dels focus (Serveis Centrals és una àrea també amb poca visibilitat). El duo que dirigeix el govern sembla optar, però, per homes de la seva màxima confiança i a qui reclama estricta lleialtat. Veurem si l'aposta és correcte, malgrat les prevencions que hi té el moviment veïnal i altres col·lectius de tota la vida de la ciutat. És l'oportunitat d'or que Fernàndez esperava des de fa molt temps. A favor i en contra la mateixa arma de doble fil: en temps antiinstitucionals com els que vivim qualsevol que tingui ambició política ha de demostrar abans la seva innocència, no la culpabilitat. Fernàndez, doncs, ha de demostrar que per a ell la política és un mitjà, no un fi en si mateix, que és el que molts temen.

Aquest però no és l'únic canvi en el si de La Riera 48. Fa quatre dies parlàvem de la necessitat d'aprofitar la sortida del govern d'Esteve Terradas per a dotar l'alcaldia d'un cap de gabinet no polític que no obstant donés assessorament polític de primer a nivell a la màxima autoritat municipal. Doncs Joan Antoni Baron ha recollit el guant que des de diversos àmbits se li proposava i ha nomenat la fins ara cap de comunicació, Ana Villaverde, per a ocupar aquest càrrec gairebé inèdit en el si de l'ajuntament (l'únic cap de gabinet que hi ha hagut anteriorment a l'Ajuntament el va tenir breument Manuel Mas entre finals de 1991 i 1992, es deia Josep Arenas). Faltarà veure si Joan Antoni Baron es deixa assessorar per aquesta nova figura i la governació de la ciutat agafa un to més estratègic del que s'ha vist aquest primer any de mandat.

A l'esquerra, una pàgina del Mataróescrit de maig del 92 on s'explica qui era el nou cap de gabinet de l'Ajuntament. Manuel Mas no hi va acabar de congeniar i el seu mandat va acabar abans d'hora.

1 comentari:

Anònim ha dit...

En Josep Arenas va ser nomenat cap del Gabinet d'alcadia l'u de gener de 1992 i va finalizar el seu compromís en finalitzar el mandat, pel juny de 1995.