dimarts, 19 de febrer del 2008

Tornada complicada per a Oriol Batista

Com si el govern municipal no hagués tingut les darreres setmanes prous problemes en afers de caràcter "ètic i estètic", ahir el diari digital capgros.com posava en coneixement de la ciutadania una altra notícia que pot esquitxar la pretesa transparència de l'executiu liderat per Joan Antoni Baron. Resulta que fa més d'un mes, el passat 15 de gener, la Guàrdia Urbana de Barcelona va enxampar el cap de la policia local de Mataró, Joan Francesc Giménez Cernuda, conduint per l'Avinguda Diagonal amb un índex tres vegades més gran que el permès d'alcohol a la sang. Giménez Cernuda ho va comunicar posteriorment al regidor Oriol Batista, reincorporat oficialment la setmana passada com a edil de Via Pública, i també a l'alcalde Joan Antoni Baron, que es devia posar les mans al cap en conèixer la notícia. Una vegada més la gravetat de l'afer no està exactament en el que ha passat sinó en la mala imatge que tindrà a partir d'ara la policia local a l'hora de recomanar als conductors locals que no superin el límit d'alcoholèmia permès. Com podrà Oriol Batista reclamar als mataronins que siguin prudents en aquest sentit si el màxim càrrec policial ha demostrat que no ho és? Tal com s’ha recordat en el Cas Bassas, a més de ser honrada la dona del Cèsar ho ha de semblar-ho. I gairebé que ens atreviríem a dir que en el cas del cap de la policia local, encara més.

Més enllà de la qüestió personal de Joan Francesc Giménez Cernuda és evident que el govern municipal rep un nou gerro d'aigua freda per culpa de la conducta d'un dels seus funcionaris de més rang. És, a més, el segon gerro d’aigua freda, que rep el govern municipal en menys d’un any en l’àmbit policial. En l'anterior ocasió va ser per culpa de l'aparició del cadàver d'un jove mataroní dins el dipòsit municipal de vehicles, la presència del qual ningú havia advertit. L’afer, com ahir el del cap de la policia local, va aparèixer en tots els mitjans nacionals i estatals. Llavors el responsable polític de l'àrea era Ramon Bassas, el que ha estat "a la picota" políticament parlant els darrers mesos pel cas de Can Fàbregas. Per malaltia d'Oriol Batista, Bassas havia recuperat provisionalment les competències de Via Pública des del mes de juny fins a principis d'aquesta setmana, just quan s'ha sabut la notícia relacionada amb Giménez Cernuda.

Sort n'ha tingut Bassas de no haver d'assumir aquest nou escàndol, que hauria acabat definitivament amb la seva credibilitat política. I desgràcia ha tingut Oriol Batista de reincorporar-se just en aquest moment, en què el seu màxim responsable tècnic -el cap de la policia local- podria haver de deixar el càrrec. Batista, per si fos poc, també té revolta a la companyia d'autobusos; ahir ja va reconèixer a Televisió de Mataró que hi ha una vaga encoberta dels treballadors per un conflicte intern amb l'empresa concessionària. El recuperat regidor de Via Pública, però, és conegut per la seva capacitat d'assumir situacions crítiques de forma sòbria: ho va demostrar en el seu primer mandat, el 99-03, quan era regidor de Sanitat i Serveis Socials amb el cas de la legionel·losi a Cerdanyola i els problemes amb la gossera municipal.

1 comentari:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Vaya, "Sort n'ha tingut Bassas de no haver d'assumir aquest nou escàndol, que hauria acabat definitivament amb la seva credibilitat política".

Es decir, que aún le queda credibilidad política, todo los anterior, no cuenta. Te aseguro que no le queda ninguna, solo el sustento del govern que ya sabemos los socios, a que "juegan".

Otra vez salvado por la campana, esta vez periodística.

Del todo de acuerdo con tu opinión excepto lo dicho antes.

Un saludo