diumenge, 7 d’octubre del 2007

Pendents de Can Fàbregas

El món polític local es prepara aquesta setmana per viure un nou episodi -potser no l'últim- de l'afer Can Fàbregas. Dimarts al matí, el president de l'àrea de Serveis Territorials Francesc Teixidó (ERC) i el regidor d'Urbanisme Ramon Bassas (PSC) han de comparèixer a la comissió informativa de l'àrea que presideix Teixidó amb l'informe que indica quant costa traslladar la nau. I s'espera que en base al document formulin una proposta que permeti començar a tancar aquest expedient d'una vegada.

Que l'afer és un mal de panxa pels membres del govern ho demostra un gest de Teixidó a la roda de premsa de valoració dels primers cent dies de mandat. La nova cap del grup municipal d'ICV-EUiA, Quitèria Guirao, va sortir a parlar -sense que ningú li ho demanés- sobre Can Fàbregas: "És l'única cosa que l'oposició ens reclama respecte aquests primers cent dies", va dir, reconeixent que aquest pot ser el primer escull del mandat pel nou govern municipal. Quan va pronunciar el mot "Can Fàbregas", Francesc Teixidó va aixecar les celles externalitzant el nerviosisme existent en el si del govern respecte aquesta qüestió.

Fonts de l'oposició apunten que el govern assajarà alguna fórmula salomònica per acontentar tothom. Ni si ni no sinó tot el contrari. El govern, diuen, no es pot permetre el luxe d'obrir de nou la caixa dels trons sinó que necessita tancar, com dèiem, l'experiment amb la màxima celeritat. De fer passar la qüestió sense massa soroll hi diu molt el fet que dilluns, el dia abans de la presentació de l'informe, el govern presentarà els pressupostos i el Programa d'Actuació Municipal (PAM) de 2008. Una coincidència? Segurament una estrategema més del maquiavèlic govern de la ciutat.

2 comentaris:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Teniendo en cuenta que el Govern esperaba tenerlo para septiembre y en Octubre lo obtiene, no creo que sea una coincidencia como tu comentas, que sea presentado este informe en las circunstancias descritas.

Tampoco (un mes mas tarde de lo previsto), venía de un día o una semana mas. Por todo ello, igual no es una coincidencia como comentas.

Por cierto, lo comentas solamente y que cada cual saque sus propias conclusiones o bien, lo afirmas?.

Un saludo

Joan Salicru ha dit...

Hola Napoleón,
Simplement diria que és una coincidència... que els hi anava bé per distreure -una miqueta- l'atenció.
Gràcies per llegir-me i els comentaris.
joan