divendres, 28 de setembre de 2007

Baron compensa Pilar González amb un càrrec al Tecnocampus

Pilar González en una imatge d'arxiu. Foto: R. Gallofré (capgros.com).

El món polític mataroní viu aquests dies una petita tempesta després de conèixer-se la contractació fixa per part del Tecnocampus de la persona de Pilar González, exprimera tinent d’alcalde i fins el mes de maig màxima responsable d’aquest projecte, i la contractació d’alguns encàrrecs de l’empresa Mataró Energia Sostenible a la figura d’Arcadi Vilert, exregidor d’Urbanisme del govern municipal. En el segon cas, a més, els rumors indiquen que Vilert podria acabar presidint Aigües de Mataró –companyia que participa a Mataró Energia Sostenible- ja que el fins ara màxim responsable de la competent empresa municipal, Rafael Montserrat, ha de deixar el seu càrrec en breu.

En el cas de Pilar Gonzàlez es tracta d’una decisió presa des del sisè pis de la Casa del Poble de la plaça de les Tereses, el vetust edifici que és la seu del PSC a la ciutat. L’alcalde Joan Antoni Baron volia compensar la petició de sacrifici que li va fer a l’hora de fer les llistes a la seva antiga oponent per succeir Manuel Mas i que ella tan gentilment va acceptar, segura d’haver fet el que li tocava durant setze anys a l’Ajuntament. I tot i que semblava que Pilar Gonzàlez recuperaria la seva feina de mestra d’escola pública –ho va fer abans d’estiu, per molt poc temps- o que se n’aniria a alguna de les empreses privades que sol·licitaven els seus serveis, finalment Joan Antoni Baron –sense comptar massa amb la presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero- ha decidit que Pilar Gonzàlez reforci l’staff directiu del Tecnocampus, un projecte que coneix força bé i en el qual ha demostrat capacitat d’interlocució amb empreses i administracions.

El fet és que el màxim responsable tècnic del Tecnocampus és Ricard Bonastre, que des de fa poques setmanes compagina aquest càrrec amb el de cap de l’àrea d’innovació i promoció econòmica -que engloba l’IMPEM, precisament el Tecnocampus i l’Escola Universitària, a grans trets-. Com que Bonastre ha guanyat responsabilitats en el si de l’estructura funcionarial de l’Ajuntament, Baron –entendrit per la lleialtat que li va demostrar Gonzàlez envers ell després d’haver perdut la batalla interna precisament contra el nou alcalde- ha considerat que reincorporar Pilar Gonzàlez serviria per matar dos pardals d’un tret: resoldre el deute moral que havia contret amb ella buscant-li una sortida professional digna i alhora posar més reprise a un projecte que necessita com aigua de maig caps, mans i contactes perquè comenci a esdevenir ara si realitat, perquè el que es pot dir a dia d’avui respecte aquest és que el més calent és a l’aigüera. Els fets diran si “col·locar” ara com a tècnica la que ha estat màxima responsable política del Tecnocampus serà contraproduent pel projecte o si, per contra, servirà perquè prengui cos d’una vegada. Veurem.

1 comentari:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Según afirma Pilar, ha recibido varias ofertas (sectores público y privado) pero mira que casualidad, que ha acabado aceptando el chollazo a dedo que le han propuesto.

Menuda gentuza. Y después algunos se rasgan las vestiduras al leer nuestro Blog, por la forma que utilizamos para contar las cosas. Eso, la gentuza somos nosotros. Pero los que se lo llevan limpio y forever son ellos.

Y el Sr. Vilert, dijo que no estaba en las listas del PSC por que el suyo era un proyecto para la ciudad de 8 años. Y lo cumplió. Cuando ya no queda nada que edificar se marchó. Eso sí, estaría solo 8 años en la política como afirmó pero se le olvidó decir, que viviría de ella el resto de su vida por lo que parece de momento, por que ya está colocado y además ejerce de su cargo semanas antes, de ser designado oficialmente como denuncia mi compañero Julián en cabezonespuntocom.

De verdad, esto es nauseabundo y se quedan tan panchos. ni siquiera se ponen colorados hablando de estas designaciones ni los que los designan tampoco. Sino mírate como el bueno de Ramón Bassas defiende este asunto en su Blog.

Mírate los foros de internet, verás como ha sentado la noticia en la ciudad. Y estas cosas, por que no salen en la propaganda electoral ni se dice en los discursos.

Un saludo y por cierto Salicru, no esperaba esta opinión tuya. Te felicito.