divendres, 13 de juliol de 2007

Iniciativa mou fitxa

Imatge de l'assemblea d'ICV ahir al vespre, a la seu del carrer Sant Joaquim. Foto: ICV.


Iniciativa per Catalunya Verds ha fet un pas de gegant per superar la crisi en què la formació ecosocialista es troba immersa arran dels nefastos resultats electorals del passat 27 de maig, quan va perdre el 56 per cent dels vots, que ja es diu ràpid. I ho ha fet apostant fort, pel relleu generacional, en aquest cas representat per Sergi Morales, un dels joves polítics més solvents de la ciutat amb bona imatge tan dins com a fora del partit, cosa que no és gens fàcil d'aconseguir. Morales s'ha posat com a objectius interns recuperar la unitat darrerament perduda -casos de Jordi Merino i Joan Lleonart- així com recomposar l'espai de l'esquerra transformadora a la ciutat; això és reunificar-se per enèssima vegada amb els companys d'Esquerra Unida i Alternativa. Com sempre les relacions personals jugaran un factor clau en qualsevol procés polític i en aquest sentit Morales és un personatge ben vist pel sector històric del partit -Pep Comas, Pep Illa, Pep Canal- així com pels joves citats així com Raquel de Haro o Miguel Guillén. En aquest sentit, per cert, només cal veure l'elogiós post que li dedica Jordi Merino. Caldrà veure si Morales és capaç de gestionar tota la complexitat d'un partit com ICV a Mataró i alhora aconseguir relligar molt millor que en l'anterior mandat la feina del grup municipal amb la del partit.

1 comentari:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Han perdido el 56 per cent dels vots.
Y reeditan otra vez el tripartito, que digo yo algo habrá influido en esta perdida. Nada que como no espabilen dentro de 4 años igual no sacan ni un regidor. Todo esto gracias al Graupi y la Quiteria. Y el guirao comentando en "petit comite" que el acuerdo del tripartito no le gusta. Ellos sabrán si están por los sueldazos o no, por que dejarán ICV en mataró como un solar, aunque en este caso al menos podrán especular con el.

Aplaudo esta renovación, pero si los que están en el Ayuntamiento y con cargos por esas empresas "públicas" son los mismos de antes, no se como vamos a ver na renovación los ex-votantes. De momento han reeditado el tripartito y me temo que los que les hemos castigado por ello, dentro de 4 años votaremos otra opción. Y a los de ERC que se apliquen el mismo cuento. Pero tira mucho mandar (aunque solo sea para levantar la mano y cobrar un sueldazo con la otra), así que no se que "oposición" van a ser en este caso.

En fin