dimarts, 20 de novembre del 2007

El museu Bassat pot marcar la diferència

La possibilitat que el Museu d'Art Contemporani de Lluís Bassat s'instal·li a Mataró plana per la ciutat des de fa setmanes després que Llavaneres rebutgés la instal·lació de l'equipament en el seu terme municipal, argüint que li quedava gros. A la capital del Maresme se'n parla i molt, de l'assumpte, també a nivell ciutadà, extrem que passa poc sovint respecte els temes polítics -i aquest ho és, sens dubte-. De moment sembla que hi ha una bona sintonia travada entre l'alcalde Joan Antoni Baron i el publicista Lluís Bassat i el compromís mutu d'estudiar seriosament la possibilitat que el Museu es faci a Mataró, en un lloc per determinar, encara que les ubicacions possibles no són infinites per la grandària del "pastís".

L'alcalde Joan Antoni Baron està davant una oportunitat d'or. Baron va assumir el càrrec el maig de 2004 i per tant ara fa tres anys i escaig que ostenta la vara de batlle, però també és veritat que si l'operació fructifica no se'n començaran a veure els fruits fins cap allà el 2010, el mateix moment on s'haurà de contemplar la materialització de Can Marfà, el nou museu de la ciutat. Doncs si Baron aconsegueix portar a bon port la proposta de Bassat, escriurà unes lletres d'or en les pàgines d'història de la ciutat. Situem-nos. Mataró és una ciutat que, sota el mandat de l'anterior alcalde Manuel Mas, va dedicar-se a fer-se un autèntic canvi de cara a tots els nivells. Quan Baron va agafar el relleu a Mas sabia que l'actual diputat li deixava una ciutat ben teixida, cosida, molt més equilibrada que com se la va trobar i també molt més pròspera i moderna. La tasca de Baron, en canvi, consistia en donar nova vida a aquests indrets i en recuperar-la en els espais antics on s'anava esllanguint. Un nou paradigma de govern, gairebé, on les persones havien de tenir una importància extraordinària. Unes persones que necessiten símbols, referents, marques, elements singularitzadors... i el Museu Bassat pot ser un d'ells, sens dubte. Si Baron triomfa, la ciutat hi guanyarà sencera i ell haurà donat sentit al seu període al capdavant de la governació de la capital del Maresme.

* Després de molts dies d'absència per vacances, entrem de nou a La Riera48. Aquestes absències només seran en casos especials i la meva voluntat és actualitzar el bloc un cop per setmana. Gràcies per llegir-lo.

1 comentari:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Hola, encantado de reencontrarte de nuevo.

Sobre "Si Baron triomfa, la ciutat hi guanyarà sencera i ell haurà donat sentit al seu període al capdavant de la governació de la capital del Maresme.". La verdad, espero que no pase al historia Mataronina, solo por este Museo. Por que entre otras cuestiones, el lío de can Fáfregas con su Corte Inglés y las votaciones ilegales, el Tecnocampus que de momento es una apuesta, la participación ciudadana con Charli enfrentado con la FAVM y las AA.VV, el Consell de Cerdanyola que será impugnado, la colocación de eminentes ex-regidores en empresas, etc, etc, no se yo, por que de tantas cosas, pasará a la historia, el caso de la Grúa que ni abrió la boca ante las inminentes elecciones, la inseguridad ciudadana, etc. etc. No se, me parece que puede ser una buena noticia la venida de este Museo para la ciudad, pero no es oro todo lo que reluce en la gestión del Sr. Barón para que los ciudadanos huérfanos como yo, de un símbolo o referente, nos conformemos con una gestión Municipal, con la venida de un Museo que por otra parte, espero que sepamos en que condiciones y cuanto nos costará, aunque aplaudo esta venida.

Un saludo