dijous, 18 d’octubre del 2007

Bassas aconsegueix encarrillar l'afer Can Fàbregas

La setmana va començar distreta aquest dilluns amb les acusacions de la plataforma Salvem Can Fàbregas al regidor d'Urbanisme Ramon Bassas d'haver ocultat informació sobre l'informe de Can Fàbregas, que els membres de la plataforma havien pogut consultar a la web d'ICV. El cert és que, a la roda de premsa de dimarts passat, Bassas no va mencionar el cost que costaria mantenir la nau on és ara -entre 600.000 i 900.000 euros s'entén a l'informe, tot i que el govern diu que la xifra s'enfilaria fins 1,7 milions- i va passar directament a comentar el que costaria fer el trasllat. Bassas es va escudar en què de fet l'encàrrec del govern -i això és cert- a PUMSA era fer un estudi de quant costaria el trasllat de la nau, no de quant costaria mantenir la nau on és. L'afer semblava que es tornava a inflar sobretot perquè l'endemà la CUP -emparentada amb la plataforma- disparava a la mateixa diana. El mateix dimarts, però, Bassas -que és dels polítics més astuts de la ciutat- es va reunir amb els membres de la plataforma, va contenir-se i va mostrar la transparència que li reclamaven des de la plataforma.

Excepte aquest petit "conat" d'escalada, el cert és que l'afer de Can Fàbregas -a l'espera del debat intern dins ICV- camina amb tranquil·litat cap a desactivar-se. Convergència i Unió -que va estar a punt de muntar una roda de premsa conjunta amb el govern dimarts passat- i el Partit Popular -que no tenia perquè donar el seu si a la proposta- han estès la mà amb decisió cap al govern municipal per acabar amb l'espectacle encetat des d'abans de les eleccions. A més la setmana passada Esquerra, tot i que de mala gana, va acabar donant el seu suport a la proposta de construcció de la rèplica. Que la cosa va de baixa ho demostra que a l'audiència pública d'ahir dimecres cap dels assistents va mencionar la qüestió.

5 comentaris:

SOPAR 50 ANIVERSARI SATORRAS ha dit...

Joan.
Jo que em miro la Fàbrica des d'una altre perspectiva difereixo força de les teves afirmacions. Tens raó quan dius que el regidor Sr. Bassas és un polític astut. Ara bé, d'aquí afirmar que te el problema encarrilat.
A mi no m'ho sembla pas.
Ell quan es reuneix amb la Plataforma i ben segur amb tothom. Ho fa amb el seu saber fer, dialogant, educat, explicant els arguments. Te un tracte acurat amb la gent. Això sempre és d'agrair i més quan hi ha precedents,tan diferents, com els que s'ha viscut amb l'anterior regidor.
L'anàlissi del problema és realment complexe. I quan aprofundim ens adonem que parlem d'una història, que des del principi, arrossega força errors en la forma i en el fons. Certament, previs al seu mandat i que ara ell, com a regidor de l'àrea ha de solventar com sigui.
No ens confonguem, una cosa és l'habilitat social i personal i l'altre l'eficiència i l'encert per a resoldre problemes. I aquesta encara està per veure.
M'agradaria poder celebrar una solució respectuosa amb el patrimoni històric de la ciutat.

ángela ha dit...

La paraula "espectacle" connota frivolitat, divertimento, relaxació , i aquest conflicte no és ni frívol, ni divertit ni relaxat. La paraula "espectacle" no és gens acertada per denominar aquest conflicte producte del despotisme d'un govern municipal venut al capital.
D'altra banda l'article sí que té un to certament frívol. Agrairia, Salicrú, que consideressis la lluita de la plataforma com una cosa necessària i esgotadora en aquest joc polític mediocre on la majoria de partits acloquen el cap davant del partit majoritari.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Salicru,

¿Este Blog es personal tuyo, o pretendes informar como periodista?

Un saludo

Joan Salicru ha dit...

Eulàlia, Àngela i Napoleón, gràcies pels comentaris, abans que res.

Eulàlia:
· Efectivament, feia un anàlisi subjectiu sobre les habilitars que el regidor Bassas està demostrant en aquesta qüestió. És qüestió de criteri...

Àngela,
· Justament quan parlo "d'espectacle" em refereixo a la subhasta entre partits que s'ha produït a l'entorn d'aquest tema, molt més preocupats per les eleccions que per altra cosa.
· Lamento que notis un estil frívol en el text, no era la meva intenció.

Napoleón:
· Si, aquest és un bloc d'interpretació periodística (tampoc pretenc donar notícies). Tinc un altre bloc personal a joansalicru.blogspot.com.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Joan,

Gracias por contestar.

Ya conocía el otro. Me refería a este precisamente.

Por lo tanto y atendiendo a la subjetividad que observo (de forma subjetiva por mi parte, evidentemente ;-) ), el género periodístico que practicas aquí, es el Artículo, con lo que de subjetividad conlleva este género.

Un saludo