dimarts, 3 de juliol del 2007

Hi ha un forat (petit?) a Cultura

Deu ser perquè el Patronat Municipal de Cultura promou moltes coses o potser perquè la despesa corrent de l'ens autònom de l'Ajuntament és excessiva, però el cert és que el PMC té a hores d'ara un dèficit de més de tres-cents mil euros respecte el pressupost de 2007. Per al ciutadà normal i corrent aquesta xifra es podria titllat d'escandalosa, tot i que per l'Ajuntament aquest forat és peccata minuta tot i que segurament deu ser el més gran que té les arques municipals a hores d'ara. Cal mirar, doncs, quin percentatge representa aquest forat en el sí del PMC: si calculem 350.000 euros ens surt un 5,6 per cent del seu pressupost anual. Políticament per tant no estem davant d'un afer de gran magnitud però si d'una demostració de la mala gestió que Jaume Graupera, o el seu equip, han fet al capdavant de l'àrea de Cultura -sembla ser que aquest no és el primer any que hi ha dèficit a l'antiga beneficència, ni molt menys- en els darrers tres anys. I una nova prova de foc pel nou regidor de l'àrea, Sergi Penedès, que de moment avui a l'Informatiu Migdia de Mataró Ràdio ha refusat confirmar -tampoc l'ha desmentit- la informació. Penedès sap que s'ha de desmarcar com sigui de l'anterior línia política -i també gerencial, el relleu de Rafa Milán ja s'està preparant- però alhora no vol punxar amb força cap un dels socis del govern, amb qui s'ha conjurat per viure un mandat que vagi com una seda. Caldrà veure què en diu ara l'oposició que espera amb candeletes els primers ensurts i les primeres ensopegades del govern municipal.

1 comentari:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Ostras, que susto. Es verdad a simple vista 350.000 para un ciudadano normal puede parecer mucho dinero, pero como tu informas, si calculamos el desfase en comparación al total del presupuesto, es solo un 5,6 %.

Gracias por tu aclaración. Ahora me quedo mas tranquilo. Es verdad es solo un 5, 6 % del total. Así que a otra cosa que por un 5,6 % es una meméz perder el tiempo. Total al Ayuntamiento le da igual, si falta, lo ponen (de toda la ciudad) y ya está.

A ver si quedamos un día y determinamos a partir de que tanto por ciento podemos hablar de "Forat" importante.

Nada, que en mi pueblo 350.000. siguen siendo 350.000. y aquí, depende del total de un presupuesto. Y este es otro problema por que si ya lo comparamos con el total del ayuntamiento, ni si quiera debió ser publicado este "forat". Es lo que tiene relativizar, que vas relativizando y al final no queda nada.

Manipular las palabras o tergiversarlas es fácil para todos, pero los números amigo mio, que deben ser exactos siempre, cuando hablamos dentro del contexto político, ya no es que se manipulen
sino que, te puedes hacer el traje a medida que quieras con ellos.

Hace poco te sugerí que "afilaras tu pluma" pero veo que te has comprado una calculadora que relativiza los resultados.

En fin.